Vandens šildytuvai - kaip teisingai pasirinkti? - Profesionali Ferroli šildymo įranga
8:00 - 17:00 val
Pirmadienį-ketvirtadienį
8:00 - 15:45 val penktadienį
Vandens šildytuvai - kaip teisingai pasirinkti?

Vandens tūris ir talpa

Koks yra šių parametrų ryšys?

Jei vandens šildytuvo bakas yra didelis, bet jo talpa maža, jis ilgai šildomas. Tačiau per galingas vandens šildytuvas, ypač senuose namuose, gali sugadinti elektros instaliaciją.

Dažniausiai perkami 1,5-2 kW galios vandens šildytuvai. Tokią galią atlaikys net sena "hruščovka" (bet kokiu atveju saugumo sumetimais prie vandens šildytuvo geriau nutiesti atskirą vandens skaitiklio kabelį). Tai reiškia, kad net jei visi namuose įsirengs vandens šildytuvą, nieko baisaus nenutiks. Tokio pajėgumo pakanka, kad vanduo būtų pašildytas per priimtiną laiką. Pavyzdžiui, mūsų 80 l talpos 1,5 kW vandens šildytuvas vandenį nuo ledinio iki labai karšto pašildo per 3,5 valandos.

Jei vandens šildytuve sumontuotas 2 kW kaitinimo elementas, šildymo trukmė sutrumpėja iki maždaug 2 valandų. 50 litrų talpos vandens šildytuvas su tuo pačiu kaitinimo elementu vandenį pašildo dar greičiau - per 1 valandą ir 10 minučių.

Vandens kiekis

Nepatartina rinktis vandens šildytuvo su per dideliu rezervuaru. Kodėl?

Pirma - kaina. Pavyzdžiui, 120 litrų talpos vandens šildytuvas gali kainuoti iki dviejų kartų brangiau nei to paties gamintojo 80 litrų talpos vandens šildytuvas, turintis tokias pačias charakteristikas.

Antra - vieta. Kuo didesnė bako talpa, tuo didesnis vandens šildytuvo dydis. Tai reiškia, kad vandens šildytuvui įrengti reikia daugiau vietos.

Geriausiai parduodami stacionarūs vandens šildytuvai su 50 l arba 80 l talpyklomis. Tokios talpos pakanka 2-4 asmenų šeimai. Jei reikia, virtuvėje galima įsigyti nedidelės talpos vandens šildytuvą (iki 15 l). Jei vertikalaus vandens šildytuvo negalima įrengti dėl jo dydžio, galima įrengti horizontalų vandens šildytuvą. Atkreipkite dėmesį, kad pirkdami horizontalų vandens šildytuvą turėtumėte rinktis 20 % didesnį (pagal tūrį), nes horizontaliame vandens šildytuve karštas ir šaltas vanduo susimaišo greičiau.

Kuris vandens šildytuvas geresnis - sausas ar šlapias kaitinimo elementas?

Vidinė konstrukcija turi didelę įtaką kainai ir tarnavimo laikui. Kaupiamieji vandens šildytuvai skirstomi į du tipus - su sausuoju ir su šlapiuoju kaitinimo elementu.

"Šlapias" kaitinimo elementas (panardintas į vandenį) yra varinis kaitinimo elementas, panašus į virimo aparatą. Jame greitai atsiranda apnašų, kurios blogina kaitinimo elemento šiluminį laidumą. Katilai vandenį šildo ilgiau ir tarnauja trumpiau.

"Sausas" kaitinimo elementas (įdėtas į metalinę kapsulę, kuri apsaugo kaitinimo elementą nuo sąlyčio su vandeniu) - saugiai apsaugotas nuo apnašų. Jo šiluminis laidumas didesnis nei panardintų kaitinimo elementų. Vandens šildytuvas su sausuoju kaitinimo elementu veikia ilgiau, tačiau kainuoja dvigubai brangiau.

Komentarai

Rašyti komentarą