Kuris kondicionierius yra geresnis - Profesionali Ferroli šildymo įranga
8:00 - 17:00 val
Pirmadienį-ketvirtadienį
8:00 - 15:45 val penktadienį

Rinkdamasis naują padalytąją sistemą kiekvienas pirkėjas nori įsigyti efektyviausią kondicionierių. Pagrindiniai pasirinkimo kriterijai gali būti:

  • patalpos plotas;
  • funkcionalumas;
  • galia;
  • kaina;
  • individualūs reikalavimai ir pageidavimai.

Taigi kyla klausimas - kuris oro kondicionierius geresnis? Šiame straipsnyje pabandysime suprasti šią temą. Panagrinėsime:

  • kaip išsirinkti geriausią kondicionierių konkrečiam būsto tipui;
  • į kokius modelius atkreipti dėmesį dirbant minusinėje temperatūroje;
  • ar verta permokėti už funkcionalumą ir ant ko galima sutaupyti.

Geriausias kondicionierius sodybai, privačiam namui, kotedžui

Per pastaruosius 20 metų padalytos sistemos visiškai apvertė nebrangaus patalpų komforto idėją. Esant nežymiam šalčiui už lango daug paprasčiau ir pigiau įsigyti efektyvų oro kondicionierių šildymui nei įrengti brangią šildymo sistemą su dujiniais ar elektriniais katilais. Tai leidžia greitai pakelti patalpų temperatūrą žiemą, o karštą vasarą per trumpiausią laiką atvėsinti orą.
Pateikiame keletą patarimų, kaip rasti geriausius oro kondicionierius vasarnamiams:

  • Elektrinio variklio tipas. Nepaisant technologijų noro judėti į priekį, daugelis įmonių vis dar gamina oro kondicionierius su linijinio tipo kompresoriumi, nes jų kaina nedidelė. Jie veikia visu pajėgumu ir išsijungia, kai pasiekiama nustatyta temperatūra, o jai nukritus ciklas kartojamas. Tokie prietaisai negali pasigirti mažu triukšmo lygiu ir sunaudoja daug elektros energijos, o tai išlygina sutaupytą jų kainą. Todėl visada geriau rinktis inverterinius modernius modelius.
  • Temperatūros slenkstis. Šiaurinių regionų gyventojams aktualu pagalvoti apie geriausią kondicionierių, veikiantį esant minusinei oro temperatūrai. Tačiau ir čia yra niuansas. Kai kurie gamintojai nurodo minimalią darbinės temperatūros ribą - minus 25-35 °C. Iš tikrųjų toks kondicionierius išlieka neveiksmingas jau esant -10 °C temperatūrai. O įranga, kuri puikiai veiks esant dideliems šalčiams, bus per brangi ir gali paprasčiausiai neatsipirkti. Vidutinio šalčio atveju rinkitės modelius, galinčius veikti esant -15 °C temperatūrai. Šaltesnėmis ir ilgesnėmis žiemomis geriau pirmenybę teikti granuliniams katilams arba šilumos siurbliams.
  • Galingumas. Kiekvienas oro kondicionieriaus modelis turi tam tikrą klasę, žyminčią galingumą ir didžiausią patalpos plotą, kuriame jis gali efektyviai veikti. Paprastai 1 kW galios galią galima prilyginti 10 m² (ši vertė gali skirtis priklausomai nuo to, ar yra langų saulėtoje pusėje, kiek patalpoje yra žmonių ir buitinių prietaisų). Todėl nesunku atlikti skaičiavimus ir pasirinkti geriausią oro kondicionierių konkrečiai patalpai.

Kokius oro kondicionierius rinktis butui

Reikėtų suprasti, kad monoblokiniai, kanaliniai ir mobilieji kondicionieriai labai retai naudojami įrengti bute. Didžiausią paklausą turi klasikinės padalytos sistemos. Jos išsiskiria šiais privalumais:

  • didžiausiu energijos vartojimo efektyvumu;
  • galimybė dirbti esant minusinei temperatūrai;
  • minimalus triukšmo lygis;
  • paprastas montavimas;
  • patogus montavimas;
  • prieinama kaina.

Norint išsirinkti geriausią kondicionierių butui vėsinti ir šildyti, pakanka atkreipti dėmesį į šiuos kriterijus:

  • Patalpos/patalpų plotą. Galima išskirti 7 pagrindines tokių padalytų sistemų klases - 05, 07, 09, 12, 18, 24 ir 36. Pirmųjų trijų klasių modelius tikslinga rinktis montuojant atskiroje patalpoje, kurios plotas nuo 15 iki 26 m². Galingesni modeliai (ypač 18 ir 24 klasių) pasižymi dideliu šalčio našumu ir gali efektyviai vėsinti visą butą (iki 50-70 m²).
  • Šilumos galia. Svarbu, kad šaltuoju metų laiku oro kondicionieriaus pakaktų patalpai apšildyti. Šiluminis našumas taip pat apskaičiuojamas atsižvelgiant į patalpos dydį, įrenginių skaičių ir kitus parametrus. Jei butas per didelis, bet nėra noro ar galimybių įrengti visavertę šildymo sistemą su katilu, galima įsigyti elektrinius šildymo radiatorius. Sujungti su oro kondicionieriumi, jie leis palaikyti komfortišką temperatūrą kambaryje su minimaliomis finansinėmis išlaidomis.
  • Prekės ženklas. Šiandien galima rasti daug įmonių, gaminančių dalijamąsias sistemas. Tačiau tas, kurios patikimai sustiprėjo rinkoje ir sukėlė vartotojų pasitikėjimą, galima suskaičiuoti ant pirštų. Vienas iš geriausių oro kondicionierių gamybos prekės ženklų yra "Ferroli" kompanija. Šis gamintojas siūlo naujoviškus ir įdomius butų šildymo / vėsinimo sprendimus, kurie maloniai stebina savo kaina. Be to, kiekvienas "Ferroli" oro kondicionierius pasižymi stilingu ir moderniu dizainu, kuris sėkmingai derės prie įvairių interjerų.

Daugiau informacijos apie "Ferroli" oro kondicionierių asortimentą galite sužinoti puslapyje oro kondicionieriaus. Siūlome tik oficialius ir sertifikuotus gaminius, greitą pristatymą visoje Europoje ir kvalifikuotą specializuotų specialistų pagalbą. Taip pat galite rinktis iš mūsų vandens šildytuvų asortimento, įskaitant dujinius, mini, kombinuotus, vertikalius ir horizontalius vandens šildytuvus

Komentarai

Rašyti komentarą